Quantcast
Channel: رسپینا
Viewing all articles
Browse latest Browse all 11

Ipv6 چیست؟

$
0
0

IPv6 (Internet Protocol version 6)جدیدترین و بهبودیافته‌ترین نسخه IP است که توسط گروه ویژه مهندسی اینترنت IETF)) در سال 1998 ایجاد شده است. IP (Internet Protocol) شناسه منحصربه‌فردی است که هویت هر یک از کامپیوترها یا دیگر تجهیزات متصل به شبکه را مشخص می‌کند. در شبکه‌های مبتنی بر پروتکل اینترنت (آی‌پی)، هر کامپیوتر یا دستگاه متصل به شبکه، یک آدرس آی‌پی (IP address) دارد که آن را از دیگر کامپیوترهای تحت شبکه متمایز می‌کند. پروتکل اینترنت یا آی‌پی، آدرس مقصد بسته‌های داده را تعیین و بسته‌ها را از مبدأ تا مقصد مسیریابی می‌کند. پروتکل اینترنت نسخه 6 پروتکلی است که ظرفیت انتقال اطلاعات در شبکه اینترنت یا همان ترافیک را افزایش دهد.

هر رایانه، تلفن همراه، اتوماسیون خانگی، حسگر اینترنت اشیا و سایر دستگاه‌های متصل به اینترنت برای برقراری ارتباط بین سایر دستگاه‌ها به یک آدرس IP احتیاج دارند. طرح اصلی آدرس IP که IPv4 نامیده می‌شود، به دلیل استفاده گسترده و زیاد شدن دستگاه‌های متصل به اینترنت، در حال اتمام است.

همان‌طور که گفتیم IP  یا Internet Protocol Address  شناسه‌ای است که به دستگاه‌های متصل یا شبکه‌های در حال استفاده از اینترنت از طریق سرویس‌دهنده اینترنت یا ISP اختصاص داده می‌شود. هر آدرس IP  از 4 بخش یا Octet تشکیل شده و این آی‌پی مجموعاً از 32 بیت تشکیل می‌شود و IPv4 نام دارد.

در نسخه 6 از IP ها، یک آدرس آی‌پی 128 بیتی شامل 8 اکت 16 بیتی خواهیم داشت. از آنجایی که هر دستگاهی در اینترنت آی‌پی منحصربه‌فردی دارد. آدرس‌های IPv6 از رقم هگزا دسیمال 128 بیتی تشکیل شده است که امکان افزایش چشمگیر تعداد ماشین‌هایی را فراهم می‌کند که اینترنت از عهده آن‌ها بر می‌آید و در 64 بیت اول آدرس، آدرس شبکه Network Prefix و 64 بیت دوم آدرس منحصربه‌فرد کارت‌های شبکه هستند.

IP ها یک جز ضروری برای دستگاه‌های مجهز به اینترنت است که نحوه ارتباط این دستگاه‌ها با یکدیگر را مشخص می‌کند. آن‌ها به‌عنوان شناسه برای بخش‌های خاص در یک شبکه عمل می‌کنند و امکان ایجاد ارتباط بین یک مقصد ارتباطی و منبع را فراهم می‌کنند. در حال حاضر، ارائه‌دهندگان خدمات اینترنتی دو نسخه از آدرس IP – IPv4 و IPv6 را ارائه می‌دهند. در مقاله قبلی تفاوت بین این دو نوع آدرس IP را بیان کردیم و در ادامه قصد داریم در مورد مزایای IPv6 (پروتکل اینترنت نسخه 6) صحبت کنیم.

 

مزایای IPv6 چیست؟

IPv6 مزایای زیادی نسبت به IPv4 دارد و تنها مزیت آن تعداد بالای رنج آی‌پی و یا آدرس‌های شبکه نیست. در اینجا برخی دیگر از مزایا و پیشرفت‌هایی که با استفاده از این IP به دست می‌آید را مطرح می‌کنیم.

 

  • مسیریابی کارآمد

همان‌طور که محاسبات شبکه بیان می‌کند، IPv6 اندازه جداول مسیریابی را کاهش می‌دهد. این امر باعث مسیریابی کوتاه‌تر شود، بنابراین نیازی نیست که کنترل مجدد در هر پرش روتر انجام شود، یعنی آی‌پی نسخه 6 به ISP ها اجازه می‌دهد پیشوندهای شبکه‌های مشتریان خود را در یک پیشوند واحد جمع کرده و این پیشوند را به اینترنت IPv6 اعلام کنند.

 

  • پردازش بهتر پکت‌ها

IPv6 دارای پردازش ساده‌تری نسبت به IPv4 است، بنابراین داده‌ها می‌توانند از طریق یک شبکه ارتباطی به‌سرعت حرکت کنند. پردازش بهتر پکت‌ها، مسیر رسیدن به مقصد را بهبود می‌بخشد و اگر در این مسیر خطایی به وجود آید امکان تشخیص خطا برای رفع مشکل را امکان‌پذیر می‌کند.

 

  • پیکربندی ساده‌تر شبکه

این آی‌پی به‌صورت خودکار پیکربندی آدرس را انجام می‌دهد، این بدان معنی است که میزبان می‌تواند آدرس IP خود را ایجاد کند، راه‌اندازی شبکه شما را ساده کرده و هزینه استقرار IPv6 را کاهش دهد. به‌طور مثال برای پیکربندی IPv4 در MAC، سیستم‌عامل نیاز به DHCP دارد، اما این فرآیند اضافی در IPv6 لازم نیست.

 

  • حرکت در مسیرهای مختلف بدون تغییر IP

برای استفاده از این نوع ا آی‌پی‌ها دیگر نیاز نیست برای رسیدن به مقصد میزبان آی‌پی تغییر نماید و دستگاه می‌تواند بدون از دست دادن اتصال به آدرس IP خود، بین پیوندهای مختلف حرکت کند.

 

  • آدرس‌های IP بیشتر

این‌یکی از اساسی‌ترین مزایای استفاده از IPv6 نسبت به IPv4 است. IPv4 از 4.3 میلیارد آدرس پشتیبانی می‌کند و IPv6 از 340 تریلیون آدرس پشتیبانی می‌کند.

 

IPv6 و NAT

یکی دیگر از مزایای استفاده از آدرس IPv6 این است که نیاز به NAT را به شدت کاهش می‌دهد.Network Address Translation (NAT) آدرس IP کامپیوترهای موجود در شبکه محلی را به یک آدرس IP واحد ترجمه می‌کند و معمولاً برای محدود کردن آدرس‌های IP مورد استفاده سازمان برای اهداف امنیتی استفاده می‌شود. به دلیل کمبود آدرس اینترنتی،NAT یکی از اجزای ضروری IPv4 است، اما از آنجا که IPv6 از مقدار تقریباً نامحدودی آدرس IP پشتیبانی می‌کند، دیگر نیازی به NAT نیست. NAT اجازه استفاده از محدوده‌های IP خصوصی بر روی شبکه‌های محلی و اشتراک‌گذاری یک آدرس اینترنتی خارجی را می‌دهد که این شیوه در شبکه IPv4 مرسوم است.

 

IPv6 در VoIP

با رشد چشمگیر VoIP در کسب‌وکارها، کمبود فضای آدرس به یک نگرانی قطعی تبدیل می‌شود.نهاد طرح آدرس‌دهی IPv6، همراه با بهبود موارد مختلف دیگر از جمله کیفیت خدمات، به VoIP کمک می‌کند تا به اصلی‌ترین ارتباطات جهانی تبدیل شود.در حال حاضر، کاربران شبکه‌های IP مبتنی بر IPv4 به دلیل از دست رفتن بسته یا تأخیر در شبکه، گاهی اوقات با تأخیر و اکو صدا مواجه می‌شوند. IPv6 آماده است تا با رعایت مجموعه‌ای از خدمات، با ارائه عملکرد مطلوب هنگام انتقال ترافیک (از جمله صدا) از طریق شبکه، این موارد را اصلاح کند.

 

The post Ipv6 چیست؟ first appeared on رسپینا.

نوشته Ipv6 چیست؟ اولین بار در رسپینا. پدیدار شد.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 11

Trending Articles